Att få Permanent Resident Status i USA

Diverse Rene Sandin Februari 6, 2017 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

 De flesta människor lagligt få permanent uppehållstillstånd i USA genom en familj anslutning eller sysselsättning. I de följande styckena, dessa kategorier är vidareutvecklas, liksom andra sätt där människor kan leva och arbeta lagligt i USA på permanent basis.

 Förstå familjen preferens kategorier

 Familjebaserade invandrare visum siffror kommer att distribueras baserat på preferenskategorierna. Ju högre du rank på preferensskalan, desto snabbare du är sannolikt att få några. Följande är de fyra familjepreferens kategorier:

  •  Första preferens: Ogifta söner och döttrar till amerikanska medborgare
  •  Andra preferens: Makar av lagliga bofasta och deras ogifta barn i alla åldrar
  •  Tredje preferens: Gift söner och döttrar till amerikanska medborgare
  •  Fjärde Preferens: Bröder och systrar från amerikanska medborgare som är 21 år eller äldre

 Efter visum ansökan inlämnad för dem är godkänd i förhållande genom sin sponsring av BCIS, de omedelbara anhöriga till amerikanska medborgare - föräldrar, makar och ogifta barn under 21 år - vanligen inte vänta på en invandrare viseringsnumret blir tillgänglig.

 Att gifta sig din väg till permanent uppehållstillstånd

 Även om det är oftast relativt lätt för makar till amerikanska medborgare eller lagliga permanent bosatta födda utomlands att komma till USA, inte BCIS inte med blida ögon på människor som gifter sig med det enda syftet att få ett grönt kort. De otaliga tv-serien och filmscenarier som du har sett i denna fråga är nära sanningen. De BCIS vill se bevis på att din är verkligen ett äktenskap och inte bara en facklig papper. Du och din make bör förvänta frågor om varandra och svara på frågor om äktenskap, samt ge fysiska bevis för sambandet. För att spara denna anledning, förutom de viktiga dokument som din vigselbevis, se till att saker som resehandlingar, semester och familjefoton, faktureringar och andra materiella bevis på ditt liv tillsammans.

 Gifta sig med en amerikansk medborgare

 Om din make är amerikansk medborgare, född eller naturaliserade, är du betraktas som en nära anhörig och är också i allmänhet berättigade till en immigrant visum omedelbart ge din Petition för Alien Relativ godkänns av BCIS.

 Om du har varit gift mindre än två år när du får status status laglig permanent bosatt som ges på en villkorad basis - förutsatt att du fortfarande är gift efter en fullständig två år. På den tiden, måste du och din make tillämpas tillsammans för att ta bort villkor.

 Du måste ansöka om villkorlig status inom 90 dagar tas bort innan tvåårsdagen av det datum då din villkorliga permanent uppehållstillstånd beviljas. Om du misslyckas med att lämna vid den här tiden, kommer du att övervägas av status för två-årsjubileum, och kan komma att tas bort från landet. Använd BCIS Form I-751 tillämpas för att ta bort villkor.

 Gifta sig med en grön-korthållare

 Om du gifter dig med en laglig stadigvarande bosatta i USA, är du inte en nära anhörig. I stället faller du under familjens andra preferenser kategori. Om din Petition för Alien Relativ make form godkänns kommer Department of State meddela dig när det finns ett viseringsnumret finns.

 Om du var gift innan din make eller maka blev en permanent bosatt, kan du få en permanent uppehållstillstånd, tillsammans med din make ouppnåelig utan att omfattas av visumrestriktioner. Om du av någon anledning, du är inte fysiskt följa med din man till USA när han eller hon blev en permanent bosatt, kan du dra följande stycke beaktas. Detta innebär att din make eller maka inte lämna in en separat ansökan om Alien Relativ formulär och du kommer inte komma till en extra tid att vänta på en invandrare visum tillgängligt. Du kan kvalificera sig för nästa medlem kan dra nytta, om ditt äktenskap fortfarande existerar och din man eller fru fick sin lagliga permanent bosatt status i ett av följande sätt:

  •  Medelst en mångfald invandrare visum
  •  Genom en arbetsrelaterade visum invandrare
  •  Baserat på en relation med en amerikansk medborgare syskon
  •  Baserat på en relation till amerikanska medborgare föräldrar efter att du var gift

 Lagligt gifta sig utomlands

 Även om ingen exakt dokument finns i USA, alla civilrättsliga länder kräver att ingå ett intyg om rättskapacitet i ett äktenskapsförord. Detta innebär att du måste skaffa intyg från den behöriga myndigheten att det inte finns några hinder mot äktenskapet. Om inte de utländska myndigheter, skulle en sådan deklaration måste genomföras innan en av sina konsulära personal i USA, parterna i ett blivande äktenskap utomlands bör vara en edsvuren uttalande till den amerikanska ambassaden eller konsulatet i det land där bröllopet kommer att äga rum utföra. Detta intyg om överensstämmelse stater gifta båda parter fritt att gifta sig. Vissa länder kräver bevis på dessa uttalanden. Kontrollera lag där du har för avsikt att gifta sig.

 Med hjälp av familjeband

 Släktband ger dig den vanligaste vägen till invandring och familjeåterförening är ett primärt mål av den amerikanska immigrationssystemet. Ändå invandra genom familjeband kan vara en komplex och utmanande förslag. Sponsra familjemedlemmar för att möta viktiga krav innan de kan tillföra familjemedlemmar här.

 Att invandra genom familjeband, din familj fil in på ditt konto med BCIS en I-130 Framställning innehålla bevis för din familjerelation.

 Födda eller naturaliserade medborgare till sina makar, barn, syskon, föräldrar och sponsorer. Lagliga bofasta får endast sponsra deras makar och barn.

 Förutsatt att BCIS godkänner I-130 Framställning lämnat in din släkting för dig, bör UD avgöra om en viseringsnumret är tillgänglig omgående. Om du är en nära släkting till en amerikansk medborgare, kommer visum att finnas tillgänglig på en gång. Om du faller inom en familj preferens kategori, kommer du att placeras på en väntelista.

 Du kan kontrollera status för ett viseringsnummer i Department of State Visa Bulletin.

 För att få din familjemedlem har rätt att sponsra dig att invandra till USA, måste han eller hon uppfyller följande kriterier:

  •  Han eller hon måste vara medborgare eller lagliga permanent bosatt i USA och kunna tillhandahålla dokumentation som styrker hans eller hennes medborgarskap eller invandrarstatus.
  •  Han eller hon måste vara minst 18 år gammal, i de flesta fall, och minst 21 år för den amerikanska medborgare söner eller döttrar sponsrar en förälder.
  •  Han eller hon måste visa och dokumentera hans eller hennes relation med dig, den sponsrade släkting.
  •  Din släkting bör också dokumentera och bevisa att han eller hon eller någon annan ekonomiskt beroende familjemedlemmar kan stödja 125 procent över uppdrag fattigdomsgränsen.

 Din släkting måste visa att han kan hjälpa dig genom att fylla i ett intyg av stöd för dig att lämna med BCIS eller USA: s konsulat. En komplett affidavit stöd, måste din familjemedlem bor i USA som sin huvudsakliga bostad. Stöd för deklarationen anges att sponsring relativa accepterar du juridiskt ansvar för ekonomiskt stödjande. Din släkting måste kunna och villiga att acceptera rättsligt bindande ansvar en amerikansk medborgare, eller tills du kan tillgodoräkna sig 40 fjärdedelar av arbete, tills du går igenom hela invandring och naturaliseringsprocessen och vara.

 Din släkting bör också fylla ett uttalande till stöd om han eller hon har lämnat in en anställning relaterad invandring petition som arbetsgivare för din räkning eller om han eller hon har en betydande ägarandel i ett företag som är en arbetsrelaterade invandrare petition ansökte om dig.

 Vid fastställandet hans eller hennes inkomstbasbelopp kan inkludera din familj i folkräkningen:

  •  Pengar som hölls i sparkonton, aktier, obligationer och fastigheter
  •  Din inkomst och, i vissa fall, dina tillgångar
  •  Intäkterna och i vissa fall, möjligheten för medlemmarna i din familj hushåll genom födsel, giftermål eller adoption eller de som anges på din federal självdeklaration relativt senaste

 Inte överraskande, möta finansierings kvalifikationer utgör ett oöverstigligt hinder för många annars villiga och kvalificerade potentiella sponsorer. I vissa fall, om familjens inkomst relativt visum sponsrade minst 125 procent över fattigdomsgränsen inte nått hela vägen som föreskrivs av regeringen, får en gemensam sponsor också bemyndigas att underteckna ett kompletterande meddelande om stöd. En gemensam sponsor är någon annan än familjemedlem att sponsra dig för invandring, som är villig att dela rättsligt ansvar, tillsammans med din familj, att stödja dig om du av någon anledning inte kan försörja dig efter invandrar till USA

 En gemensam sponsor måste uppfylla samma kvalifikationer som sponsring sponsor familjen med ett viktigt undantag: Den gemensamma sponsor behöver inte vara en släkting av något slag.

 Den gemensamma sponsor måste uppfylla 125 procent inkomstkrav på hans eller hennes egen. Du kan inte kombinera din inkomst med dem en gemensam sponsor att möta inkomstkravet sätt du kan med din primära sponsor.

 Så hur mycket är 125 procent över uppdrag fattigdomsgränsen? Det amerikanska Department of Health och Human Services, den årliga riktlinjer fattigdom. Riktlinjerna finns tillgängliga från US Department of Health and Human Services.

 Riktlinjerna är också på BCIS webbplats som en del av Form I-864, men ofta dessa riktlinjer är inte lika snabbt som de är på HHS uppdateras, så kolla med HHS första är alltid en bra idé.

(0)
(0)