Hur får etiopiska medborgarskap

Diverse Nore Lindbergh November 1, 2016 0 8
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

 Demokratiska förbundsrepubliken Etiopien är i ett område som kallas Afrikas horn. Situationen i landet är nära till både Mellanöstern och Europa. Dubbelt medborgarskap erkänns inte i Etiopien så du kommer att behöva skaffa en etiopisk medborgarskap om du vill bo på landet permanent. Dokumentet ger att medborgarskapet är den etiopiska identitetskort. Det finns flera villkor och de handlingar som måste uppfyllas för att få detta kort som ger etiopiska medborgarskap.

 Saker du behöver

 Ansökningsblankett

 Pass Etiopien

 Ethiopian födelseattest

 Vittnesmål brev Kebele

 Kopia av förälders identitetskort

 Förbindelse certifikat

 Utbildning eller ekonomiska dokument

 Bevis på uppehållstillstånd

 Bevis på finans

 En polis certifikat

 Instruktioner

 Få genomförandet av den etiopiska kartan över den etiopiska ambassaden eller konsulatet ID kontor. Människor som kan ansöka om detta kort är personer över 18 år som har en eller flera föräldrar som är en etiopisk medborgare och medborgare i ett främmande land som gifte sig med en etiopisk medborgare. Ansökan kan inte uppnås på nätet, men endast på begäran.

 Slutföra två kopior av ansökan. På blankett One, gå tre foton. Fotografier måste vara 3-by-4 inches.

 Samla nödvändiga handlingar med Form One. Dessa inkluderar ett av följande dokument: en kopia av ID-kort av etiopiska föräldrar; rekommendation brev ombord Kebele där föräldrar har bott eller bor för närvarande; kopia av födelseattest eller pass tidigare etiopiska etiopiska; eller ett finansiellt dokument eller utbildnings dokument som fastställer din ursprung i Etiopien.

 Fyll i formuläret Två av ansökan om du är en utländsk medborgare som gifte sig med en etiopisk medborgare och vill få etiopiska medborgarskap. Den partner som är en etiopisk medborgare måste slutföra den första delen av formuläret och underteckna det här avsnittet.

 Alla dokument som erhållits från Etiopien certifierad av den etiopiska utrikesministeriet. En vigselbevis och underlag som inte erhållits Etiopien måste bestyrkas med kontoret av ambassaden eller konsulatet.

 Samla alla kompletterande handlingar som krävs, vilket kommer att bero på den enskilde. Andra möjliga dokument innefattar bevis på uppehållstillstånd i Etiopien för mer än fem år, polisen intyg som visar att du inte har ett kriminellt förflutet, och bevis på ekonomisk säkerhet. Dessa dokument är nödvändiga för personer som inte är gifta med en etiopisk medborgare eller en etiopisk förälder.

 Skicka två kopior av ansökan och bifogade dokument till ambassaden eller närmaste konsulatkontor Etiopien. När din ansökan har godkänts, kommer du att betala en $ 500 avgift innan du kan få din etiopiska ursprung ID-kort.

(0)
(0)