Kanadensiska hemvist krav

Diverse Louan Åkerman Oktober 31, 2016 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

 Invandrare som kommer till Kanada som skickliga yrkesmän, affärsmän eller sponsrade invandrare kan ansöka om rätten att bli stadigvarande bosatta i landet. Men detta privilegium har ett ansvar: Citizenship and Immigration Canada kräver att bofasta att följa hemvist krav för att bibehålla status som varaktigt bosatt.

 Fysisk närvaro

 Du måste vara fysiskt närvarande i Kanada under minst två år, eller 730 dagar, från varje period av fem år. De 730 dagar behöver inte vara i följd.

 Brist på Kanada

 Antalet dagar som tillbringas utanför Kanada kan räknas mot din hemvist krav om du följer med en kanadensisk medborgare som är din make eller partner. Om du är under 22, och du följer med din kanadensisk medborgare förälder, kan dina dagar utanför Kanada också anses uppfylla bosättningskravet. Du måste dock föreskriva dokument att bevisa din relation till den person som du följer med och bevisa att den person som du följer med är en kanadensisk medborgare. Godtagbara dokument innehåller en äktenskapslicens, födelseattest och skol poster eller sysselsättning. Om du följer med en permanent bosatt, kommer dina dagar utanför Kanada endast räknas om personen du följer med en make eller förälder som är anställd på heltid av en kanadensisk verksamhet eller av de federala eller länsstyrelserna. Dina dagar utanför Kanada räknas också om du har arbetat utomlands för ett kanadensiskt företag eller kanadensiska federala eller provinsiella public service. Du måste dock ge ett brev av försäkran som är undertecknad av en anställd vid företaget ange detaljer om ditt uppdrag och typ av verksamhet.

 Allvarliga brott

 Om du har dömts för ett allvarligt brott såsom narkotikahandel, överfall eller ett brott i samband med vapen, kan du utvisas från Kanada, och förlorar din status som varaktigt bosatt.

 Permanent Resident Card

 ICC ger du automatiskt en permanent bosatt kort som en del av invandringsprocessen. Detta kort är den officiella bevis på din status som varaktigt bosatt i Kanada, Du måste visa att du återinförs Kanada. Om du blev en permanent bosatt före jun 28, 2002, får man inte en permanent bosatt kort: i stället, du fick en immigrant visum och registrering av landning. Du kan behöva det här dokumentet om du vill få en permanent bosatt kort. Du kan begära ett nytt kort om din har upphört att gälla, förlorade eller stulna.

(0)
(0)