Vad är en Adelie pingvin?

Diverse Ati Hjulström December 18, 2016 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

 Adelie Penguin är en fågelarter lever i Antarktis kust och närliggande öar, särskilt Ross Island. Den har en av de sydligaste livsmiljöerna för alla sjöfåglar. Adelie pingvin utsågs 1830 av den franske upptäcktsresanden Jules Dumont d'Urville efter hans fru.

 Adelie Penguin är ett av de tre levande arter av släktet Pygoscelis, de andra är hakbandet och Gentoo pingvin. Alla tre arter lever i Antarktis regionen, och är kollektivt kallas Brush-tailed Penguins. Adelie är sociala djur, levande och födosök för mat i grupp. De kan göra mycket aggressiv mot andra pingviner intrång på deras territorium, eller för att stjäla stenar från sina bon.

 Adelie pingviner är bland de mindre arterna av pingviner, står 18 till 30 inches tall, och väger 8,6 till 12,8 pounds. Deras svansar är något längre än för andra arter av pingviner. Penguin Adelie pingvin har en stereotyp utseende, med svarta fjädrar på huvudet och ryggen och vita fjädrar på framsidan. Arten har också vita öga ringar och en röd näbb som vanligtvis är täckt med svarta fjädrar.

 Ingen av Brush-Tailed Penguin arter närvarande hotade eller utrotningshotade, och det finns mer än fem miljoner Adelie pingviner lever i 38 kolonier. Däremot har befolkningen i Adeliepingvin tappade 65% under de senaste 25 åren på grund av en vikande habitat och näringskälla. Adelie bli attackerad av jägaren, stora, flightless sjöfågel.

 Adelie pingviner häckar strax före december den varmaste månaden på året i Antarktis. De anländer till sina häckningsplatser isfri i oktober eller november, och bygga bon gjorda av stenar. Föräldrarna alternativt inkubation av äggen, samtidigt ägget varmt, att mata andra bladen. Adelie pingvin diet under chick-uppfödningssäsongen består huvudsakligen av krill, Silverfisk och bläckfisk, beroende på läge. I mars, pingvinerna återvända till havet med sina ungar, där de lever på havsisen under resten av året.

  •  Adelie pingviner foder på bläckfisk.
(0)
(0)