Vad är en svart Ibis?

Diverse Isabell Lundstrom Oktober 31, 2016 0 13
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

 En glansigt ibis är en mörkfärgad fågel som har en lång, böjd näbb och lever främst i kustområden och våtmarker. Det är känt som Plegadis falcinellus inom forskarvärlden. Denna typ av fågel benämns ofta som en fågel kust i Nordamerika, och hänvisas ibland till som en fågel vadning.

 En vuxen svart Ibis vanligen cirka 20 till 25 inches hög, och spännvidden i ca 3 fot bred. Den har en oval kropp och en lång hals, långa ben och en lång, böjd näbb. Den blanka ibis har en mörk tegelröd huvud, hals och bröst och rygg, vingar och svans är en glänsande, glänsande grönt. Hans näbb och ben är mörkbrun eller grå. Unga fåglar som inte är fullt mogna liknande färgämnen, men det är avstängt.

 Den blanka ibis bor i kustområden och våtmarker. Dess föredragna livsmiljö inkluderar myrar, kärr och översvämmade fält nära skogsområden. Det kan hittas i hela världen under de varmare regioner i Europa, Asien, Afrika, Nord- och Sydamerika och Australien. I Nordamerika, under de varmare månaderna, kan hittas längs ostkusten och längs delar av Gulf Coast, ett område som sträcker sig från Maine till Texas. Under vintern vandrar fågeln att hitta och södra South Carolina.

 Den blanka ibis har en mycket varierad kost. Det äter en mängd olika livsmedel, såsom frön, insekter, krabbor, småfisk, grodor, små ormar och olika typer av maskar. Långsamt gå igenom ett fält, de glänsande ibis på jakt efter mat med sin långa näbb rota runt i leran och undervattensvegetation, känsla för mat. Det brukar kommer att jaga och foder i små grupper med andra vadare.

 Par av glansiga ibises hålla ihop och mate under häckningssäsongen. Genom att arbeta tillsammans, de manliga och kvinnliga bygga en tätt vävd, runda boet. Boet är oftast byggd i ett lågt träd, en buske eller ibland på marken i tät borste. Ofta är Glossy Ibis häckar i ett gemensamt område med andra vattenfåglar som hägrar, ibises och andra. Efter boet byggs lägger ibis kvinnliga 3-4 blågröna ägg.

 Både manliga och kvinnliga ibises ruvar äggen i ungefär tre veckor. Efter äggen kläcks, ungarna är hjälplös ett tag. De vårdas av båda föräldrarna, som matar dem genom regurgitating mat för dem i deras näbbar. Efter ungefär en månad, ungarna börjar att lämna boet. När de är cirka två månader gamla, unga ibises att gå med sina föräldrar för att jaga mat och oberoende stat.

  •  De glänsande ibis ofta förekommer i våtmarker.
(0)
(0)