Vad är Sötmandelolja?

Diverse Nore Lindbergh December 19, 2016 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

 Sötmandelolja är ett fast, svagt gulfärgad olja, som är härledd från söta och bittermandel. Känd för sin utmärkta kunskaper närande sötmandelolja finns ofta i tvålar, massageoljor och andra kosmetiska produkter. Dessutom är produkten även som ett tillägg som kan vara internt. I själva verket, tills början av nittonhundratalet, tyget användes ofta i internmedicin och förskrivs till patienter som lider av torr, kliande hud. Även oljan anses nu vara en form av alternativ medicin, är det fortfarande i stor utsträckning används av människor över hela världen och är känd för sina helande och fuktgivande kapacitet.

 Sötmandelolja används ofta för att behandla torr, grov hud, eftersom det inte är bara mycket mono- och fleromättade fettsyror är också rik på vitamin A, B1, B2, B6, D, och E. När den appliceras direkt på huden, olje lugnar högkvalitativa och mjukar upp huden. Även när produkten tas internt, kan det också hjälpa fylla hudens naturliga oljor och uppmuntra yngre, friskare hud.

 Skryt funktioner som liknar human talg-en oljig substans som finns i hårsäckarna sötmandelolja på huden är väl anses för sin genomträngande och smörjförmåga. Dessutom, eftersom det oftast inte irriterar huden, söt mandelolja rekommenderas för alla hudtyper och används ofta för att behandla ömma muskler och hudåkommor såsom eksem och psoriasis. Den höga koncentrationen av D-vitamin hjälper också till att skydda huden från irriterande, såsom bekämpningsmedel, solljus och rök.

 Tack vare sin höga absorptionsförmåga, är söt mandelolja ofta används av massörer. Naturligt rik på protein, värmer den fettfria substansen snabbt och enkelt blandas i huden. Dessutom sin söta, delikat doft av söt mandelolja till en populär aromaterapi produkt. En mångsidig ingrediens kan ämnet användas ensamma eller i blandning med andra oljor såsom lavendel och rosmarin. Kombinerat med dess överkomligt pris och lång hållbarhet, denna flexibilitet gör produkten ett kostnadseffektivt val för många massageterapeuter.

 Trots de många kosmetiska fördelar, eftersom oljan utvinns ur mandel, det bör inte användas av personer med mutter allergier. Dessutom kan produkten också lägre blodsocker, så diabetiker bör undvika att använda det. Som med alla andra typer av tillägg, bör enskilda alltid rådgöra med sin läkare innan du använder mandelolja.

  •  Sötmandelolja är ofta rekommenderas för hudåkommor såsom eksem.
  •  Mandelolja är en populär olja som används i aromaterapi.
  •  Många massageoljor inkluderar mandelolja.
(0)
(0)